субота, 30. мај 2015.

Sočna piletina sa kurkumom









Potrebno je:

500 gr belog pilećeg mesa
so
šareni mleveni biber
3 kašike ulja
2 kašike kisele pavlake
1 dcl vode
1/2 kašičice kurkume u prahu
1/2 kašičica bela luka u prahu
1 kašičica gustina
1 kašičica suvog peršuna ili 1 kašika seckanog svežeg peršuna

Priprema:

Meso iseći na manje kocke, posoliti, pobiberiti i ostaviti da stane 30 minuta.
Na ulju pržiti meso uz mešanje oko 15 minuta da dobije rumenu boju.
Izmešati 2 kašike kisele pavlake, 1 dcl vode, 1/2 kašičice kurkume u prahu, gustin, beli luk u prahu  i  peršun, preliti preko mesa i na tihoj vatri krčkati 2-3 minuta.
Služiti uz kuvanu rižu, pire krompir ili kuvani krompir.









Постави коментар