четвртак, 14. мај 2015.

Krmenadle u crnom vinu





Potrebno je:

600 gr svinjskih krmenadli
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
2 dcl crnog vina
 so
mleveni biber
2 zrna karanfilića
prstohvat ruzmarina
1 kašika gustina


Priprema:

Krmenadle istući tučkom za meso, posoliti i pobiberiti.
Na 2- 3 kašike ulja pržiti sa obe strane da porumene. Izvaditi ih u drugu posudu a na istom ulju pržiti sitno seckan crni luk da porumeni,  dodati seckan beli luk, 2 zrna karanfilića zdrobljena tučkom, prstohvat ruzmarina i crno vino. Poklopiti i kuvati 45 minuta uz povremeno dolivanje malo vode.
Kada se skuvaju uzeti 4-5 kašika sosa iz krmenadli dodati 1 kašiku gustina izmešati da nema grudvica dodati u meso i da se kuva još 2 minuta. Po potrebi dodati još tople vode ( zavisi koliku gustinu sosa želimo).
















Постави коментар