понедељак, 18. мај 2015.

Kiflice sa ukusom belog luka





Potrebno je:

5 dcl mleka
1 kašika šećera
2 kašike suvog kvasca
1 dcl ulja
1 jaje
1belance
2 kašičice soli
1 kašičica belog luka u prahu ( može i više ako volite beli luk)
1 kašika origana
1 kg brašna

Za premazivanje:

1 žumance
1 kašika ulja
1 kašika mleka
semenke suncokreta, susama i maka

Priprema:

U mlako mleko staviti šećer i kvasac da stane 5 minuta pa dodati ulje, 1 jaje, belance, so, beli luk, origano i brašno.
Zamesiti testo, dobro izraditi i ostaviti da nadolazi.
Kad nadodje testo opet dobro izraditi podeliti na 4 dela i svaki deo na 8 delova, tako ukupno imamo 32 kuglice. Svaku kuglicu testa razvaljati u elipsast krug i urolati, staviti u pleh prethodno obložen papirom.
Umutiti 1 žumance, 1 kašiku ulja i 1 kašiku mleka premazati kiflice, po vrhu išarati sa semenkama suncokreta, lana i maka. Ostaviti kiflice da stanu 30 minuta i peći na 180 stepeni 25 - 30 minuta.

















Постави коментар