уторак, 24. фебруар 2015.

Piletina sa taranom i šampinjonima.





Potrebno je:

2 pileća bataka i 2 karabataka
1 glavica crnog  luka
2 šargarepe
250 gr šampinjona
1 čaša od 2 dcl tarane
5-6 dcl pileće supe
ulje
so
mleveni biber
1/4 kašičice kurkume
2 kašike seckanog peršuna

Priprema:

Batake i batake skuvati, meso odvojiti od kostiju a vodu  u kojoj se kuvali bataci ostaviti na stranu.
Crni luk sitno iseckati, šargarepu izrendati a šampinjone izrezati na listiće.
Na 2 kašike ulja pržiti crni luk dodati šampinjone i pržiti dok ispari voda koju puste šampinjoni. Dodati rendanu šargarepu isitnjenu kuvanu piletinu, taranu, so mleveni biber i kurkumu. Izmešati i dodavati po malo supe od kuvanih bataka i karabataka, kuvati poklopljeno uz povremeno dodavanje supe. Kad se skuva tarana dodati 2 kašike seckana peršuna.Ne treba preterati sa dodavanjem supe da ne bude retko a ni gusto. Utroši se supe 5-6 dcl.
Taranu možemo koristiti domaću ili kupljenu u kesi.










Постави коментар