недеља, 14. децембар 2014.

Zapečena piletina u pavlaci





Ovo jelo se brzo i jednostavno sprema i ako nemate mnogo vremena da boravite u kuhinji ili niste sigurni u svoje kulinarsko umeće. Ovo će vam sigurno uspeti, dobićete hrskavu piletinu, divne boje, sočnu i bićete jako zadovoljni.

Priprema:

500 gr pilećeg belog mesa
1 kesica krem supe od pečuraka
3 kašike ulja
250 gr kisele pavlake
1 kašičica senfa
1 kašika seckanog peršuna
150 gr mozzarelle sira

Priprema:

Pileće belo meso iseći na šnicle, lagano istući kulinarskim čekićem.
U posudu staviti prah iz 1 kesice krem supe sa pečurkama. Staviti meso na prah i dobro istrljati sa svih strana.
Izmešati kiselu pavlaku, 1 kašičicu senga i seckani peršun. Svaku šniclu sa svih strana uvaljati u smesu sa kiselom pavlakom i redjati u pouljen pleh.
Po vrhu narendati i malo na listiće staviti mozzarella sira.
Peći na 200 stepeni 30 minuta.













Постави коментар