среда, 12. новембар 2014.

Punjene pečene tikvice







Potrebno je:

3 veće tikvice
250 gr mlevenog mesa
1 glavica crna luka
1 šargarepa
2 čena bela luka
100 gr pirinča
2 dcl soka od paradajza
so
mleveni biber
2 kašike seckanog peršuna
1/2 kašičice kurkume u prahu
2 dcl pavlake za kuvanje
200 gr kisele pavlake

Priprema:

Tikvice oguliti, prepoloviti i izdubiti.
Izdubljeni deo tikvica iseckati. Crni i beli luk sitno iseckati, šargarepu izrendati, pirinač skuvati i ocediti od vode.
Na 2 kašike ulja 3 - 4 minuta pržiti mleveno meso, dodati seckan crni i beli luk, rendanu šargarepu i seckani izdubljeni deo tikvica. Pržiti 3-4 minuta, dodati, kuvani pirinač, so, mleveni biber, kurkumu u prahu, 2 dcl soka od paradajza i seckani peršun. Sve dobro izmešati.
Ovom smesom puniti tikvice. Preostali deo smese staviti na pleh podmazan uljem pa poredjati po smesi punjene tikvice.
Peći 30 minuta, izvaditi iz rerne pa premazati smesom umućenom od 2 dcl pavlake za kuvanje i 200 gr kisele pavlake. Peći još 10 - 15 minuta da se zapeče.
























Постави коментар