петак, 21. новембар 2014.

Pivski gulaš







Potrebno je:

500 gr mesa
1 glavica crna luka
3-4 kašike ulja
3 čena bela luka
2 dcl soka od paradajza
5 dcl piva
1 kašičica crvene mlevene paprike u prahu
so
mleveni biber
1 kašičica majčine dušice
1 kašika vlašca
1 kašika palente


Priprema:

Meso iseći na kocke i na ulju pržiti 1 minut, dodati seckan crni i beli luk, pržiti još 1-2 minuta, pa dodati crvenu papriku u prahu, so, mleveni biber, majčinu dušicu, sok od paradajza i pivo.
Izmešati i na tihoj vatri kuvati 50 minuta.
Paziti kuvanjem da se tečnost suviše ne ukuva, po potrebi dodati malo tople vode.
Pet minuta  pri  kraju kuvanja dodati 1 kašiku palente, da nam je tečnost saftasta ne vodena.
Skinuti sa vatre i posuti sušenim vlašcem.


















Постави коментар