четвртак, 20. новембар 2014.

Domaći čajni keksići





Potrebno je:

250 gr putera ili margarina
250 gr šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera
1 jaje
2 kašike kisele pavlake
1 kašičica rendane kore limuna
1 prašak za pecivo
550 gr brašna

Za ukrašavanje:

100 gr čokolade
50 gr kokosa

Priprema:

Umutiti puter sa šećerom u prahu i vanilin šećerom, dodati kiselu pavlaku,  1 jaje rendanu koricu limuna, praška za pecivo i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da stane 30 minuta na hladnom mestu.
Uzeti špric za tulumbe sa zvezdastim nastavkom.
Staviti testo u špric i istiskati  u obliku potkovice, na pleh prethodno obložen papirom.
Peći na 180 stepeni 20 minuta, da blago porumene.
Istopiti čokoladu sa 2 kašike ulja,
Vrhove keksića umakati u istopljenu čokoladu pa u kokos.


































Постави коментар