субота, 11. октобар 2014.

Sirup od crne ribizle i maline





Kada pravim sok od voća volim da kombinujem  različite  vrste voća, dobijem bolji ukus soka-
Ovo je jedna od kombinacija koje jako volimo.

Potrebno je:

2 kg crnih ribizli
1 kg malina
3 litra vode
40 gr  limunske kiseline ( 1 kesica od 1o gr)
šećer

Priprema:

Voće oprati i isitniti u električnoj seckalici. Izmešati  vodu i limunsku kiselinu i preliti preko voća. Izmešati i ostaviti da stoji 36 sati. U glavnom kad se prave sokovi voće stoji 24 sta ali sa ribizlom 36 sati, jer su svi bitni sastojci u kori ploda.
Kada odstoji 36 sati malo zagrejati pa procediti na gusto sito. Na svaki litar dobijena soka staviti 1 kg šećera, kuvati od kad provri 3-4 minuta, skinuti penu po vrhu i sipati vruć sirup  u flaše koje smo grejali u rerni 30 minuta na 100 stepeni. Dobro zatvoriti flaše metalnim zatvaračima, pokriti stolnjakom i ostaviti da se ohladi.
Постави коментар