петак, 31. октобар 2014.

Krompir i šampinjoni u pavlaci




Super prilog uz piletinu.

Potrebno je:

400 gr šampinjona
1 glavica crna luka
1 čen bela luka
400 - 500 gr krompira
2, 5 dcl pavlake za kuvanje
so
mleveni biber
1 kašičica origana
seckani peršuna

Priprema:

Krompir oguliti iseći na veće kocke, skuvati u posoljenoj vodi i kad se skuva  ocediti od vode.
Šampinjone ako su manji ostaviti cele, srednje prepoloviti a veće iseći na 4 dela.
Sitno iseckati crni i beli luk.
Na jednu kašiku ulja  staviti crni i  beli luk i šampinjone. Pržiti dok voda ne ispari što su šampinjoni i luk pustili. Dodati so, mleveni biber i origano, kocke ocedjena kuvana krompira i pavlaku za kuvanje. Izmešati i sve kuvati 1 minut. Dodati seckan peršun.












Постави коментар