понедељак, 01. септембар 2014.

Pečeni hrskavi krompir sa palentom




Jedna varijanta pečenog krompira. Hrskava korica unutra mekan.

Potrebno je:

1 kg krompira
2 kašike palente
1 kašičica mlevene crvene paprike
2 prstohvata tucane ljute crvene paprike ( ne mora ko ne voli ljuto)
1 kašičica soli
1/2 kašičice kurkume u prahu
1 kašičica suva origana
mleveni biber
3 kašike ulja

Priprema:

Krompir oguliti, iseći na kriške, oprati, ocediti i staviti na kuhinjsku krpu da se dobro ocedi od vode.
U posudi izmešati palentu, crvenu papriku, tucanu papriku, so, kurkumu u prahu,origano i mleveni biber.
Suv krompir staviti u posudu sa začinima i dobro izmešati.
Rernu zagrejati na 200 stepeni. U pleh gde će mo peći krompir dodati ulje da se zagreje. Ako nemamo pleh gde se hrana ne lepi, staviti papir za pečenje.
Na zagrejano ulje dodati krompir, izmešati da ulje obloži krompir i peći na 200 stepeni 40 - 45 minuta.









Постави коментар