недеља, 14. септембар 2014.

Kiseli krastavci





Bez konzervansa i vinobrana. Od 3 kg sitnijih krastavaca izadje 9 tegli od 700 ml. Ako su nam krupniji krastavci staviti u dulo veću teglu i povećavati sastojke za duplo.

Potrebno je:

krastavci
so
šećer
sirće
biber u zrnu
sveža mirodjija
listići lovora


Priprema:

Krastavce oprati i izbockati na par mesta.
U teglu staviti 1 struk sveže mirodjije, poredjati krastavce. Na krastavce staviti 1 kašičicu soli, 2 kašike šećera, 7 kašika sirćeta, 4-5 zrna crna bibera,1 list lovora i dopuniti do vrha tegle sa prokuvanom hladnom vodom.
Zatvoriti tegle, promućkati i poredjati u pleh.
Pleh sa teglama staviti u zagrejanu rernu na 100 stepeni, grejati 15 minuta, isključiti rernu i ostaviti da se tegle ohlade u rerni. Posle 15 dana koristiti.


Постави коментар