недеља, 03. август 2014.

Baklava rolnice






Potrebno je:

 500 gr kora za baklavu

Za fil:

100 gr šećera
300 gr mlevenih oraha
200 gr griza
1/2 kašičice praška za pecivo
1 kašičicu cimeta
1/2 dcl vode

Za premazivanje kora:

1,5 dcl ulja

Za sirup:

600 gr šećera
5 dcl vode
1 kesica vanilin šećera
1/2 limuna


Priprema:

Prvo skuvati sirup i ostaviti da se hladi. U posudu staviti šećer, vodu i vanilu. Kuvati 5 minuta od kad provri. Kad se skuva  dodati sok od 1/2 limuna.
Napraviti fil.
U posudu staviti mlevene orahe, šećer, griz, 1/2 kašičice praška za pecivo, cimet, vodu. Izmešati smesu da se sjedini.

U svaku rolnicu stavljamo po 2 kore, tako da nam treba 20 kora.
Fil podeliti na 10 delova.
Uzeti 1 koru premazati sa uljem, preko staviti drugu koru, premazati uljem. Na kraj druge kore staviti deo fila i čvrsto urolati u rolat. Staviti u pleh podmazan uljem, tako 10 puta sa svim korama i filom.
Rolate premazati uljem iseći dužine 5 - 6 cm.




Peći na 180 stepeni 30 - 40 minuta dok ne dobije zlatno braon boju.
Kad se ispeče toplu baklavu preliti hladnim sirupom i ostaviti da se ohladi i rolnice upiju sirup.








Постави коментар