понедељак, 30. јун 2014.

Punjene tikvice





Ovi kolutići su jednako ukusni i topli i hladni. Mogu da posluže hladni  kao dekorativno predjelo i topli kao glavno jelo. Lako se spremaju.

Potrebno je:

2 veće tikvice

Za punjenje:

500 gr mlevena mesa
so
mleveni biber
1 jaje
1 glavica crna luka
2 čena bela luka
1 kašika sveže seckana peršuna
4 kašike prezle
1 veći paradajz
1 kašika bosiljka
ulje
rendani kačkavalj

Priprema:

Tikvice oguliti i iseći na kolutiće debljine 2 cm. Posoliti i ostaviti da stanu 15 minuta.

Za to vreme napraviti punjenje za tikvice.
Dobro isitniti 1 glavicu crna luka i 2 čena bela luka. Dodati u mleveno meso.
U meso dodati 1 jaje, prezlu, seckan peršun, so i mleveni biber. Dobro izmešati da se masa ujednači.
Kolutiće tikvica poredjati u pleh prethodno obložen papirom.




U šupljinu kolutića staviti masu od mlevena mesa.





Jedan veći paradajz oljuštiti i iseći na kocke, staviti na mleveno meso. Posuti sa bosiljkom i na svaki kolitić staviti 2-3 kapi maslinova ulja.







Peći na 200 stepeni 40 minuta. Izvaditi iz rerne po vrhu staviti rendani kačkavalj i još peći 10 minuta da se sir zapeče i požuti.















Постави коментар