среда, 25. јун 2014.

Gnezda sa sirom





Potrebno je:

500 gr tanjih kora za pitu

Za fil:

4 jaja
200 gr sira
4 dcl jogurta
1,5 dcl ulja
100 gr kukuruzna brašna
1/2 kesice praška za pecivo
so
50 gr mozzarella sira

Priprema:

Napraviti fil za premazivanje kora. Isitniti sir, dodati jaja, jogurt, ulje, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i so.
Uzeti jednu koru ( kora da je tanja, deblje kore ne mogu da se nabiraju)  premazati sa 3 kašike fila. Koru sa jednog kraja  10 cm presaviti, na taj deo staviti tanju oklagiju ili neki štap debljine 2-3 cm. Koru sa oklagijom urolati, uspravno ispraviti i urolanu koru nabirati prema dnu i skinuti sa oklagije. Rupicu gde je bila oklagija malo prstima poravnjati.
Staviti na pleh prethodno obložen papirom. Tako uraditi sa svim korama.









Preko složenih gnezda izrendati 50 gr mozzarella sira.






Peći na 200 stepeni 25- 30 minuta da dobije zlatno braon boju.























Постави коментар