уторак, 13. мај 2014.

Mirisni pečeni krompir





Ovako spremljen krompir je sočan i jako ukusan, kao prilog uz meso a može i kao samostalno jelo uz salatu.

Potrebno je:

1 kg krompira
3 čena bela luka
1,5  dcl vode
5 kašika  ulja
1 kašika origana
 sok od 1 limuna
1 kašičica kurkume u prahu
so, mleveni biber
1 kašika griza

Priprema:

Krompir oguliti i iseći na kriške.
U posudu izmešati: ulje, vodu, mleveni beli luk može i 1/2 kašičice bela luka u prahu), origano. sok od 1 limuna, kurkumu u prahu, so mleveni biber.



Krompir staviti  u posudu za pečenje, preliti sa pripremljenim prelivom, izmešati posuti sa 1 kašikom griza , opet izmešati.




Rernu zagrejati na 200 stepeni staviti krompir i peći dok ne dobije zlatno žutu boju.


Постави коментар