среда, 30. април 2014.

Čokoladna torta sa malinama





Potrebno je:

2 jaja
300 gr šećera
1 vanilin šećer
125 gr istopljena margarina ili maslaca
100 gr kakaoa
200 gr brašna
2 dcl jogurta
1 kesica praška za pecivo
2 dcl tople nes kafe

Fil od malina:

500 gr malina
200 gr šećera
2 dcl vode
1 puding od maline

Fil:

200 gr krem šlaga u prahu
2 dcl mleka
200 gr čokolade
200 gr kisele pavlake

Priprema:

Umutiti 2 jaja sa 300 gr šećera i 1 kesicom vanilin šećera. Dodati 125 gr istopljena  maslaca ili margarina, 2 dcl jogurta, 100 gr kakaa, 200 gr brašna i 1 prašak za pecivo. Sve dobro umutiti i dodati 2 dcl vruće nes kafe. Masu staviti u pleh obima 26 cm, prethodno obložen papirom. Koru peći na 180 stepeni  30 minuta. Kad se kora ispeče i dobro ohladi, vodoravno je izrežemo na 3 dela.

Fil od malina:

U posudu staviti 500 gr malina, 200 gr šećera i 1 dcl vode. Sve skupa prokuvati da se šećer istopi pa dodati 1 puding od maline umućen sa 1 dcl vode. Kuvati dok se ne zgusne. Topao puding naneti ravnomerno na sve tri kopre i ostaviti da se ohladi.

Fil:

Umutiti 200 gr šlaga sa 2 dcl mleka , dodati 200 gr istopljene čokolade i 2 dcl kisele pavlake. Sve dobro umutiti i filovati tortu.
Kora na kojoj je sloj od malina, fil , kora sa filom od malina, fil i tako redom. Ukrasiti sa malinama. Tortu ostaviti 2 do 3 sata u frizider da se  stegne, a potom je seci na parcad i sluziti.




Постави коментар