Potrebno je:
200 gr šećera
200 ml slatke pavlake
4 banane
4 jaja
20 kašika šećera
20 kašika ulja
20 kašika mleka
25 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo
200 gr šlag krema u prahu
3 dcl mleka
3 kašike šećera
Priprema:
U medjuvremenu umutiti 4 jaja, 20 kašika šećera, 20 kašika ulja, 20 kašika mleka, 25 kašika brašna i 1 prašak za pecivo. Preliti preko karamela i banana i peći na 180 stepeni dok ne dobije svetlo braon boju, tada preko staviti papir za pečenje temperaturu smanjiti na 160 stepeni i ispeći do kraja.
Kad se ispeče koru prevrnuti na tacnu, gore da dodje karamelisane banane.
Kad se ohladi premazati tortu sa umućena 200 gr šlaga i 3 dcl mleka. Tortu posuti sa grilijažem: Karamelisati 3 kašike šećera pa tečni karamel staviti na papir za pečenje da se stegne. Kad se stegne karamel usitniti sa kuvarskim čekićem i posuti po šlagu.
Нема коментара :
Постави коментар