Potrebno je:
5 kašika meda
5 kašika šećera
250 gr putera ili margarina
200 gr bele čokolade
200 gr mlevenog keksa
160 gr čokoladnog smokija ( 2 kese od 80 gr)
Za glazuru:
100 gr čokolade
4 kašike ulja
Priprema:
U posudu staviti med, šećer i puter. Na tihoj vatri kuvati dok se ne otopi puter, med i šećer, dodati 200 gr bele čokolade da se i ona otopi. Skunuti sa vatre i umešati 200 gr mlevenog keksa.
Masu prohladiti da bude mlaka pa dodati čokoladni smoki. Izmešati, staviti u kalup veličine 20x25 cm prethodno obložen folijom. Izravnjati masu i ostaviti da se ohladi.
Istopiti 100 gr čokolade sa 4 kašike ulja i preliti kolač.
Seći na štanglice.
Нема коментара :
Постави коментар